
NOVA OBJECTIVITAT
La Nova Objectivitat va ser un estil artístic que va comprendre pintura, dibuix i fotografia. Inicialment va ser liderat pels artistes Otto Dix i George Grosz. Si l'expressionisme era un resposta des de l'interior de l'artista, la Nova Objectivitat en la pintura encarava la realitat externa de l'entorn.
CORRENTS ARTÍSTICS
Els corrents artístics són un conjunt de tendències estètiques visibles en les obres d'art d'un període determinat que comparteixen característiques formals, tècniques i filosòfiques, és a dir, que corresponen a una convenció.
NOVA VISIÓ
Considera la fotografia com una pràctica artística autònoma amb les seves pròpies lleis de composició i il·luminació; en conseqüència l'objectiu de la cambra es converteix en un segon ull per a poder mirar el món. Aquesta nova mirada es basa en l'ús d'enquadraments sorprenents, en la cerca del contrast en les formes i en la llum, en l'ús de plans en picat i contrapicat, etc.
FUTURISME
El futurisme va ser un moviment artístic sorgit oficialment el 20 de febrer de 1909 amb la publicació del Manifest Futurista per l'italià Filippo Marinetti en el diari francès Le Figaro. Amb el futurisme hi ha un gir cap a l'abstracte, tractant de reflectir el moviment, el dinamisme, la velocitat i la força interna de les coses, exaltant la guerra i les màquines.
SURREALISME
El que es pretén en la fotografia surrealista és que l'objecte es recreï en la imatge per a convertir-se en una versió diferent de si mateix, una imatge distanciada de la seva aparença normal però sense perdre la seva consciència pròpia.
El Surrealisme, tal com el defineix André Breton, és com un automatisme psíquic pel qual un es proposa experimentar el funcionament real del pensament en l'absència de tot control exercit per la raó i fora de tota preocupació estètica o moral.
DADAÍSME
El dadaisme és un moviment artístic i literari d'avantguarda que va tenir lloc en la primera meitat del segle XX. Es pren com a punt de partida l'any de publicació del manifest inaugural escrit en 1916 per Hugo Ball. No obstant això, abans d'enguany ja havien tingut lloc algunes manifestacions artístiques que poden ser qualificades de dadaistes, com ara els ready made de Marcel Duchamp.
FOTOGRAFIA HUMANISTA
La fotografia humanista és un moviment que té com a objectiu principal remarcar la figura de l'ésser humà en les fotografies. Es tracta de capturar moments de la vida de les persones sense posar l'accent en res accessori que distregui la mirada.
FOTOGRAFIA DOCUMENTAL
La fotografia documental pretén representar fidelment i congelar un fragment o moment de la realitat. Se centra en les persones i en els grups socials per a mostrar aspectes de la seva vida quotidiana.
FOTOPERIODISME
És un tipus de periodisme que busca transmetre, comunicar i representar esdeveniments i notícies a través d'imatges i fotografies. Així, els reporters o professionals que es dediquen a aquest àmbit del periodisme fotogràfic són fotoperiodistes o periodistes gràfics.
STREET PHOTOGRAPHY
La fotografia de carrer o street photography és aquella fotografia que captura l'essència humana en relació amb l'entorn urbà de manera sincera.
FOTOGRAFIA D'AUTOR
Fotografia d'autor és el gènere en el qual no s'avalua la tècnica ni una fotografia en particular, sinó la artisticitat de treball més ampli del fotògraf. El producte més habitual de la Fotografia d'autor és l'assaig fotogràfic, sigui aquest publicat o exposat.
ESCOLA DE DÜSSELDORF
És el nom assignat als fotògrafs que van estudiar amb Bernd i Hilla Becher en l'Acadèmia de Belles arts de Düsseldorf durant la dècada de 1970. Aquest grup es va dedicar a les imatges industrials en blanc i negre de la tradició alemanya anomenada nova objectivitat.
PROVOKE
Els fotògrafs de Provoke van buscar una cosa molt més profunda que simplement buscar alguna cosa per a capturar amb les seves cambres. En realitat, continuaven tractant de respondre a la pregunta que s'havien fet els fundadors de Viu: Què és una fotografia? I ho van fer, com apunta Russet Lederman, mitjançant el conceptualisme per sobre del realisme[14]. Novament ens trobem amb una necessitat creativa que parteix de la subjectivitat i l'opinió personal i que va deixant de costat l'objectivitat. La imatge va cobrant una gramàtica pròpia.
PICTORIALISME
Els pictorialistes consideraven que la fotografia era el mitjà i l'art en si mateixa. Les seves fotografies no eren un mitjà de la reproducció de la realitat sinó obres d'art.
Imitant la pintura i l'escultura els pictorialistes realitzaven fotografies amb un toc artístic.
CORRENTS ARTÍSTICS
Els corrents artístics són un conjunt de tendències estètiques visibles en les obres d'art d'un període determinat que comparteixen característiques formals, tècniques i filosòfiques, és a dir, que corresponen a una convenció.